Wie zijn wij?

Badminton School Rotterdam is een Stichting zonder winstoogmerk. In Vlaardingen verzorgen wij badminton trainingen als toevoeging op de reguliere clubtraining. De lessen worden gegeven door trainers die opgeleid zijn door Badminton Nederland. Bij ons kun je 2x per week 2,5 uur extra training krijgen.

Waarom Badmintonschool Rotterdam?

De school is niet vereniging gebonden, maar gericht op het individu. Met allemaal enthousiaste en gemotiveerde deelnemers afkomstig van diverse verenigingen die iets willen bijleren op badmintongebied, en de absolute badmintontop willen gaan bereiken of gewoon het maximale uit zichzelf willen halen. Wij hebben ook de aanvraag “Certificering Badminton School” volgens de normen van de “Badminton Nederland” gedaan met als doel een bijdrage te leveren in het optimaliseren van de structurering in bestuur en inrichting en de kwaliteitsbewaking van de Stichting. Door middel van een certificering, kan onze Stichting zich beter onderscheiden en biedt niet alleen meer zekerheid voor talenten en/of hun ouders, maar ook voor de begeleiders op de Badminton RTC’s en Badminton Scholen.

Ons doel?

Wij denken dat, naast de reguliere training op de club, de “Badminton School Rotterdam” een ideale aanvulling is voor de ontwikkeling van een jeugdspeler met een leeftijd van 5 tot 19 jaar en ook voor de SenioSpeler die ook deze extra zou willen ondergaan. Het gaat bij iedere speler, van mini tot selectie, van talent tot minder getalenteerde, namelijk om dezelfde zaken: ontwikkelen van de individuele kwaliteiten en optimale ontplooiing van hun mogelijkheden, dat geeft de spelers meer zelfvertrouwen en uitstraling en vooral veel meer spelplezier.

Training Individueel gericht;

De trainingen zijn gebaseerd op individuele ontwikkeling met bovenmatig veel aandacht voor technische vaardigheden, bewegingsvormen, voetenwerk, kracht/ fysieke training. Tactieken komen ook aan bod, maar blijven beperkt tot systemen, omdat we niet gericht aan vaste dubbels werken. De atletiek en kracht honk behoren ook tot de vaste trainingselementen. Er is aandacht voor mentale voorbereiding op wedstrijden en het gedrag tijdens de wedstrijden. Tijdens het coachen op toernooien worden deze aspecten meegenomen. Ook is er aandacht voor voeding tijdens toernooien.

Verplichte toernooien:

Vanuit “Badminton Nederland” zijn een aantal Junior Mastertoernooien (JM) verplicht gesteld voor de badmintonscholen. De deelnemers kunnen zich zodoende onderling meten.

Van School naar RTC (Regionaal Trainings Centra) of Nederlandse Jeugdselectie:

Afhankelijk van de individuele ontwikkeling, leeftijd en resultaten tijdens toernooien, is het mogelijk om te worden uitgenodigd voor de badmintonacademie of eventueel een nationale jeugdselectie. De hoofdtrainer van de badmintonschool kan je hiervoor ook voordragen.

Belangstelling:

Indien je interesse hebt en een keertje wilt komen kijken of meedoen, kun je contact opnemen met de

Manager Technisch Zaken / Hoofdtrainer / Coach: Wil Maassen, Email: maassen.wil@gmail.com

Mob: 06-27349465

Of: Trainer / Coach : Raymond van der Schaft-Pelupessy, Email: Raymanise@gmail.com

Mob: 06-41362909

Speeldag:

Maandag    17.30uur tot 20.00uur,  het gehele seizoen Sept t/m Juni

Donderdag 17.30uur tot 20.00uur,  De Maanden Sept, April Mei en Juni

                   17.00uur tot 19.30uur,  De Maanden Okt t/m Maart

Back to Top